Natuurspons 12 cm

Al vanaf €17.90

Echte spons is een oeroude, simpele levensvorm die groeit op de bodem van alle oceanen, en die toevallig zeer geschikt is om je mee te wassen
Echte spons is een oeroude, simpele levensvorm die groeit op de bodem van alle oceanen, en die toevallig zeer geschikt is om je mee te wassen
Echte spons is een oeroude, simpele levensvorm die groeit op de bodem van alle oceanen, en die toevallig zeer geschikt is om je mee te wassen. Een natuurlijke spons is een simpele vorm van leven die voorkomt op de bodem van alle oceanen. In de zee fungeert de spons als een filter. Het pomp water door zich heen, en op die manier verkrijgt een spons voeding (zoals plankton). Er zijn meer dan 7.500 verschillende soorten, waarvan er maar 6 geschikt zijn voor verkoop. Sommige worden meer dan 3 meter hoog! Afhankelijk van de temperatuur, diepte, en stroming heeft een spons een half jaar tot vijf jaar nodig om te groeien.

Natuurlijke sponzen zijn heerlijk zacht voor de huid, kunnen een hoop water opnemen en dat water gemakkelijk ook weer afstaan (door er in te knijpen). De vezels van een spons lijken veel op zijde, en sponzen worden al sinds jaar en dag door mensen gebruikt om zich mee te wassen. Een synthetische spons heeft gesloten luchtbellen, terwijl bij een natuurlijke spons alle kanalen een uitgang hebben en waardoor vuil gemakkelijk ook weer wordt afgevoerd. Een natuurlijke spons is dan ook zeer hygiënisch, en aanbevolen voor mensen met een allergie of met gevoelige huid.

NB: een natuur spons mag niet in aanraking komen met kokend water. Mocht het nodig zijn de spons te wassen dan kan dat in de wasmachine (in een waszak) op het wol-programma.

Merk : Croll en Denecke
Inhoud : Natuurspons 12 cm
EAN: 4009463401207
Introductie jaar : 2018