2 stuks Razor bump brushes tegen ingegroeide haren op wangen benen en bikinilijn - huidmassage –ontharen – lichaamsborstel – huidborstel -scrub - lichaamsmassage -huidverzorging - dry skin brushing

Al vanaf €24.95

Razor bump brushes/ dry skin brushes

Weg met die lelijke, soms pijnlijke rode bultjes. Die rode bultjes, razor bumps genoemd, worden veroorzaakt door scheren. De huid is óf te dik óf er zitten teveel dode huidcellen op de huid zodat de haar er niet doorheen kan groeien.
De Razor bump brushes voor mannen en vrouwen behandelen en voorkomen ingroeiende haren. De brushes kunnen gebruikt worden voor het gezicht, de oksels, benen en de bikinilijn.
De borstelharen van de brushes zijn gemaakt van medische siliconen en exfoliëren de huid zodat de haren niet meer ingroeien. Het ergonomische ontwerp past perfect in de hand. Uiteraard zijn deze borstels ook als dry skin brushes te gebruiken.


Gebruik:
Gebruik warm water om de huid zacht te maken en de poriën te openen. De brushes kunnen nat en droog gebruikt worden. Het advies is om nat te beginnen zodat de huid kan wennen. Voor het gezicht kun je met amandel olie beginnen. Borstel de huid met lichte druk en draai cirkels of borstel tegen de haargroei in. Zo’n halve minuut per gebied. Voor het beste resultaat gebruik je de brushes elke ochtend en avond. En gebruik geen irriterende producten.

Materiaal: bovenkant plastic, haren siliconen
Kleur: groen of oranje
Aantal: 2
Afmeting: 9x5.5x5.5 cm


Er zijn twee soorten ingegroeide haren.
De klassieke ingegroeide haar

De razor bump

De klassieke ingegroeide haar is een haar die eerst verwijderd is, daarna terug groeit en de weg door de huid niet kan vinden door ophopingen van dode huidcellen. De dode huidcellen verstoppen de haarschacht en de haar groeit verder de huid in wat een ontstekingsreactie veroorzaakt.

Ook zijn er de zogenaamde razor bumps. De razor bump is een haartje wat wel door de huid is gekomen maar krult en zodoende terug de huid in groeit.
Door je huid te borstelen met de razor bump brushes , verwijder je de dode huidcellen zodat de haren geen moeite meer hebben om door te groeien.


Tips om ingegroeide haren te voorkomen
Gebruik geen botte mesjes, de huid wordt hiermee geïrriteerd.

Scheer altijd met de haargroeirichting mee.

Scrub regelmatig door de razor bump brushes of de dry skin brushes te gebruiken. Hierdoor wordt de huid dunner en kunnen de haartjes makkelijker door de huid naar buiten groeien. Dat geldt niet alleen voor het gezicht, maar ook voor lichaamsdelen zoals de benen, bikinilijn en oksels.

Draag katoenen kleding en niet te strakke kleding. Strakke kleding veroorzaakt ingroeiende haren.

Gebruik ongeparfumeerd scheerschuim.

Knijp ontstekingen nooit uit. Dit kan diepe ontstekingen en huidschade veroorzaken.

Scheer pas aan het eind van de douchebeurt. De huid is dan weker en de haarzakjes zachter. Of maak gebruik van washandjes in heet water gedrenkt voorafgaand aan de scheerbeurt.

Body wrappen is bij ingroeiende haren op de benen ook een aanbeveling omdat het de huid heel soepel houdt zodat ingroeiende haren minder voorkomen.

Ps. Het borstelen van de gezichtshuid, zal de eerste keren niet als fijn ervaren worden. Het is wel zo dat je huid er aan zal wennen. Een zachte borstel doet in dit geval niets. Gebruik daarom de eerste keren amandel olie. Als je huid rood wordt, dan is dat een goed teken omdat dan je bloedsomloop is gestimuleerd is en er warm bloed gevuld met zuurstof en voedingsstoffen naar je huid zijn gestuurd.

Mocht je de brushes te hard vinden, dan is enkele minuten in heet water voldoende om ze zachter te maken.

Merk : B&P
Inhoud : 2 stuks Razor bump brushes tegen ingegroeide haren
EAN: 7106598609199
Introductie jaar : 2019