Mama Sopa Washglove Sp.Ginger 1 stuks - Washandje

Al vanaf €5.32

Mama Sopa nieuwe zeeplijn voor Simavi: Bubbels voor het goede doel!

Mama Sopa ondersteunt projecten van ontwikkelingsorganisatie Simavi. Per verkocht Mama Sopa product krijgt een moeder in India hygiënetraining.

Initiatief

Initiatiefnemer Jeroen Sloendregt van Herbapharm: "0nze zeep wordt vaak gezien als een luxe product. Terwijl zeep en hygiëne essentieel zijn om bijvoorbeeld ziektes bij kinderen te voorkomen. Het werk van Simavi spreekt ons zeer aan, omdat zij samen met moeders in ontwikkelingslanden werken aan gezondheid. Daar geloven wij in omdat het juist de moeders zijn die verantwoordelijkheid nemen en veranderingen tot stand brengen. Met het Mama Sopa initiatief willen wij structureel bijdragen aan de projecten van Simavi."

Simavi: toekomst door water en zeep

Van de donatie van Mama Sopa kan Simavi samen met haar lokale partners moeders in India voorlichting over hygiëne geven. Wat deze moeders leren, geven ze door aan hun kinderen en de rest van de gemeenschap. Mama Sopa en Simavi willen met de eerste opbrengsten 40.000 trainingen realiseren.

Simavi werkt in India vooral in de oostelijke deelstaten Orissa, Bihar en Jharkand. In deze arme gebieden heeft maar 4,5 procent van de huishoudens toegang tot voorzieningen zoals wc’s. De hygiënische omstandigheden zijn er slecht. Hierdoor kunnen levensgevaarlijke ziektes zich gemakkelijk verspreiden. Door te werken aan watervoorzieningen, wc’s en hygiëne, zijn mensen minder vaak ziek en neemt het sterftecijfer af.

Design en geurtjes

Het speelse design is ontworpen door de kunstenaars van Studio Con-fetti. Op de verpakking staan oogjes die refereren aan het ‘wakende’ moederoog maar ook verwijzen naar bacteriën. Naast de zeeplijn zijn er ook Mama Sopa washandjes en vrolijke sponsjes. Mama Sopa heeft drie geurvarianten: Shiny Orange met verfrissende mint-chocolade aroma, Shiny Orange romantisch met een vleugje mandarijn, en Sparkling Ginger met Gember en Sandelhout.

Dit Mama Sopa produkt is een leuke gezellige washand te gebruiken als spons, of gewoon om mee te spelen!
Maak jezelf en een moeder in India blij!

Merk : Mama Sopa
Inhoud : Mama Sopa Washglove Sp.Ginger 1 stuks - Washandje
EAN: 8717178064964
Introductie jaar : 2018